Dobro došli na blog o uređenju dečije sobe, i svim važnim i manje važnim stvarima koje idu uz to!
Kao arhitekta i dizajner enterijera, pričaću vam kako bi trebalo da izgleda, kao mama - kako sve to funkcioniše u praksi, a da bi blog bio blog, naći će se i poneka pričica iz svakodnevnog života.
Opustite i uživajte u ovim idejama. Raskomotite se, bar na trenutak, u našoj dečijoj sobi. Setite se kako je biti dete i imati svoj, i samo svoj, skriveni kutak. Hajde da svojoj deci priuštimo ta sitna zadovoljstva, tu radost i uspomene koje će ih pratiti kroz život.

среда, 12. фебруар 2014.

UKLJUČIVANJE DETETA U UREĐENJE SOBE

Radi se o dečijoj sobi, pa ćemo se, verujem, složiti da je logično da se i dete pita kako će ona izgledati. Naravno, ako je dovoljno veliko da izrazi svoje želje.

Sa druge strane, verovatno imate određen budžet, u koji će se teško uklopiti sve dečije megalomanske ideje. 
Saslušajte i nemojte odmah reći ‘nema šanse‘. Potražite savet kako se nešto od toga može uraditi na alternativni način.

Uključite ih u izradu. 
Dajte im da pogledaju različite fotografije i tako prošire svoje vidike, dobiju neke nove ideje, jer će se njihove želje verovatno bazirati na onome što su videli kod drugara, u igraonici ili na televiziji. 
Podstaknite ih da budu originalni.

A ako hoćete da ih iznenadite, onda odvojite neko vreme za praćenje njihovih interesovanja. 
Ne fokusirajte se samo na likove iz aktuelnih crtanih filmova, već pratite njihovu igru, šta pokušavaju sami da naprave i kako da organizuju prostor, da li je to kuhinja, ili lavirint, možda neko utvrđenje, šator. 
Da li dete voli da ima neki kutak gde može da se osami, lista knjige, poređa lutke, da li u određenom delu sobe najčešće pravi strukture od kocki, da li pravi garaže i staze za automobile.


Na sve to obratite pažnju, ali imajte u vidu i to da se interesovanja menjaju kako deca rastu, a soba ipak treba da potraje neko vreme. 
Razmišljajte na vreme da na mestu stočića za lego kocke sutra može da bude radni sto, ili kompjuter tamo gde je kućica za lutke.

Нема коментара:

Постави коментар