Dobro došli na blog o uređenju dečije sobe, i svim važnim i manje važnim stvarima koje idu uz to!
Kao arhitekta i dizajner enterijera, pričaću vam kako bi trebalo da izgleda, kao mama - kako sve to funkcioniše u praksi, a da bi blog bio blog, naći će se i poneka pričica iz svakodnevnog života.
Opustite i uživajte u ovim idejama. Raskomotite se, bar na trenutak, u našoj dečijoj sobi. Setite se kako je biti dete i imati svoj, i samo svoj, skriveni kutak. Hajde da svojoj deci priuštimo ta sitna zadovoljstva, tu radost i uspomene koje će ih pratiti kroz život.

петак, 7. фебруар 2014.

ORGANIZACIJA I BUDŽET



Dakle, počeli smo od osnova. Planiranje.

ORGANIZACIJA I BUDŽET

Ono što znaju svi koji su sarađivali sa mnom je da pre početka bilo kog projekta obavezno kažem - planirajte minimum 50% više vremena i 30% više novca od onoga što ste zamislili. U praksi je ovo nebrojeno puta dokazano. To ne znači da ćete zbog neke adaptacije bankrotirati ili poludeti. Ključ je u dobrom planu i organizaciji.

Budite realni u proceni koliko želite i koliko možete da uložite.

Odredite prioritete i faze po kojima ćete raditi. Neki koraci se, naravno, ne mogu preskakati. Ako planirate krečenje ili postavljanje novog poda, pregrađivanje, to mora biti prvo na spisku.

Razmislite šta možete sami da uradite, ili zamolite nekog bliskog za pomoć. Ovde budite oprezni. Uradi sam varijante mogu dosta da smanje budžet, ali i da produže vreme izvođenja. Sa druge strane, sigurno je da ćete i vi i deca uživati dajući svoj doprinos konačnom izgledu sobe, tako da nikako nemojte da preskočite ovaj korak, makar se on odnosio na biranje i lepljenje stikera i pravljenje jednostavnih dekoracija.

Reciklirajte. Možda imate neku staru komodu, stočić ili čak kartonske kutije koje mogu dobiti novi izgled i funkciju. Internet je prepun DIY (do it yourself - uradi sam) tutorijala. Odlična prilika da neko od vas isproba npr decoupage tehniku. 

Ne bežite od angažovanja stručnjaka. Ušteda koja se napravi zaobilaženjem projekta, obično bude mnogo manja od one koju vam on može napraviti projektovanjem funkcionalnijeg rešenja i povezivanjem sa proverenim prodavcima i izvođačima. Tražite nekoliko ponuda, birajte onoga ko će pored dobrih ideja umeti i da sasluša vaše dete i uspostavi kontakt sa njim. Idejni projekti ovog tipa ne koštaju mnogo, a dobićete 'wow' efekat i presrećno dete. 
I još nešto, ako planirate pravljenje galerija, kućica za decu, nekih komplikovanijih struktura kreveta, OBAVEZNO konsultujte stručno lice. O tome ću još pisati kada dođemo do teme o sigurnosti.

Нема коментара:

Постави коментар